Chili sin carne, met guacamole

Van deze guacamole kon ik tijdens mijn hele tweede zwangerschap echt bíjna iedere dag een kommetje op! Deed ik niet, maar hypothetisch had het gekund. De chili was vaak ook meer een excuus om de guac te kunnen eten 😊

Ingrediënten

Chili

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • Klein blikje mais
  • Blik kidneybonen
  • Blik zwarte bonen
  • Blok tomatenblokjes/tomatenfritto
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • Chilipoeder/cayennepeper naar wens
  • Evt. Vegetarisch fijngehakt
  • Zilvervliesrijst (laat deze weg als je helemaal carb-free wilt gaan)

Toppings

  • Crème fraîche (hoeveelheid naar wens)
  • Geraspte kaas

Guacamole (snelle versie) zonder rauwe knoflook

  • 1 limoen
  • 1-2 rijpe avocado’s (afhankelijk van hoeveel je wilt maken)
  • Uienpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Chilivlokken (uit zo’n molentje bijvoorbeeld)
  • Peper & zout

Verder nodig

  • Grote pan
  1. Begin met het snijden van alle ingrediënten, dan staan ze klaar voor straks: snij de paprika’s in blokjes, snipper de uit en de knoflook, laat de mais en de bonen uitlekken. Spoel de mais en de bonen ook nog even af voordat je ze erbij doet in de pan, dan is het “blik-vocht” ervan af.
  2. Doe een beetje olie in de pan en fruit de uien, ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  3. Zet ondertussen de rijs op om te koken (volg aanwijzingen op je verpakking)
  4. Doe de knoflook bij de ui en bak een minuutje mee
  5. Doe daarna de kruiden erbij en laat ook een minuutje meebakken
  6. Als je vega gehakt gebruikt, kun je dat er nu bij doen
  7. Voeg de tomatenblokjes/fritto toe voor en laat minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen
  8. Voeg kidney- en zwarte bonen en de mais toe en laat nog 10 minuten pruttelen
  9. Maak nu de guacamole: prak de avocado’s, voeg een kneepje limoen toe, een theelepel knoflookpoeder, een theelepel uienpoeder, een beetje chilivlokken en peper en zout. Proef op smaak en voeg toe wat je nog mist.
  10. Serveer de chili met de rijst en daarnaast een flinke lik crème fraîche en guacamole, eventueel afgemaakt met de geraspte kaas.

Eet smakelijk! ~Kirsti

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *