experts vertellen

Lees hier de verhalen van experts op verschillende gebieden, met als gemene deler: type 1 diabetes

“Ik ben wel een beetje angstig voor een groot kindje!”

Marijke vertelt…

Een paar weken geleden hadden we een heel fijn en openhartig gesprek met Marijke, klinisch verloskundige en zwanger van haar tweede kindje. We vroegen vooral veel over de rol van een klinisch verloskundige bij een zwangerschap en bevallingen van vrouwen met type 1 diabetes én hoe zij zelf aankijkt tegen haar eigen bevalling.

” Wil je bevallen zonder inleiding?
Ga het gesprek aan!”

Vera vertelt…

Vorige week interviewden we Vera. Zij is moeder van vier kinderen en is bij geen van haar bevallingen ingeleid en via de ‘natuurlijke’ weg bevallen. Omdat je daar weinig over hoort in combinatie met type 1 diabetes, vroegen we haar het hemd van het lijf! Want ook dat is interessante informatie voor toekomstige Suikermama’s!

” Een tweeling én ook nog diabetes? Dat kan toch niet goed gaan?”

tweeling zwangerschap diabetes

Daphne vertelt…

De Suikermama’s gingen in gesprek met Daphne! Daphne is al 25 jaar diabeet en is inmiddels trotse moeder van Faye & Juultje. Jawel…een tweeling! Hoe gaat dat nu met diabetes? Dubbel zoveel bloedsuiker-stress of valt dat mee? We voelden Daphne eens goed aan de tand en deze enthousiaste mama heeft ons gerust weten te stellen…tijdens de zwangerschap is het qua diabetes allemaal goed gegaan!

Een ‘uitstapje’ naar zwangerschapsdiabetes

Inge kwam er in het tweede trimester van haar zwangerschap achter dat haar suikerwaardes te hoog waren. Lees hier haar verhaal over zwangerschapsdiabetes.