Wie is

35 jaar jong

Suikermama

diabetes type 1 sinds 2001

Bea?

Moeder van amelle sinds 2020

Waarom is Bea coach bij de Suikermama’s ?

Wat is Bea haar persoonlijke missie binnen de Suikermama’s?

‘Omdat ik, de afgelopen 20 jaar, mijn ‘fair-share’ aan diabetes issues heb gekend, weet ik uit eigen ervaring hoe moeilijk deze ziekte kan zijn. Er komt nogal wat bij kijken. De acceptatie, het overal rekening mee houden, het vooruit plannen, de inschattingen die je elke keer moet maken, je relatie met eten en gewichtsissues… I have seen it all. Van diëtisten, tot lifestylecoaches, medische psychologen, eetstoornisgroepen en tal van gynaecologen die het allemaal beter leken te weten: I have been there too!

Maar hoe goed deze specialisten het allemaal ook bedoelen, er is er maar één die jouw eigen lijf het allerbeste kent. Die weet wat het nodig heeft. En dat ben jij zelf. Daar geloof ik heilig in. Je moet alleen de kennis opdoen om te weten wát je lichaam dan precies nodig heeft. En daar wil ik je graag bij helpen. Ik wil je graag laten kennismaken met jouw diabetes maar dan op een positieve manier. Het is er nu eenmaal, het gaat niet weg en zal ook nooit weg gaan. Maar door het op een leuke en gezonde manier een plekje te geven in je leven, wil ik de zware lading in aanloop naar en tijdens een zwangerschap wat verlichten. Een zwangerschap in combinatie mét type 1 diabetes is net zo bijzonder als een zwangerschap zonder diabetes. En daar wil ik veel meer bij stil staan.’

zwangerschap type 1 diabetes

Mijn eigen ervaring met type 1 diabetes en zwangerschap 

‘Voordat ik mijn zwangerschapswens kenbaar maakte bij mijn behandelend team, wist ik al dat mijn hba1c te hoog was. 53 is de norm, 61 mijn waarde. En dat was al vrij laag voor mijn doen. De vloedgolf aan negativiteit die je als diabeet met een zwangerschapswens over je heen gestort krijgt, bracht mij vervolgens van mijn stuk. Een gezond kind baren én het zelf overleven leek bijna een utopie.

In het pre-conceptie-gesprek met een gynaecoloog bleek ik zelfs een grotere kans te hebben om zélf te overlijden tijdens de geboorte van ons nog niet verwekte kindje. Goed. Zwanger worden met diabetes type 1… leuker kunnen we het niet maken. Of toch wel?

Mijn vriend is een kei in het in perspectief plaatsen van dit soort onheil en dus bedachten we samen een routekaart om dat hba1c omlaag te krijgen. First things first. Toen ons dat eigenlijk enorm snel lukte, binnen drie maanden, gaf dat veel vertrouwen. Veel vertrouwen in mezelf maar ook in mijn lichaam. Als ik het geef waar het om vraagt, dan komt het goed! Ik moet alleen goed leren luisteren naar mijn lichaam. En dat deed ik vanaf toen ook. Veel meten, veel anticiperen, goed en gezond eten en blijven bewegen. Dit was mijn sleutel tot een hele fijne zwangerschap en een kerngezonde dochter!

En dat gun ik iedere vrouw met diabetes type 1 en een kinderwens/zwangerschapswens.’

Wat kenmerkt Suikermama Bea?

Enthousiast 

Van nature ben ik blij en optimistisch ingesteld en zit zelden bij de ‘pakken neer’. En dat is ook de manier waarop ik jou wil helpen, zodat je ook stilstaat bij de bijzondere tijd die je tegemoet gaat. En je te leren trots te zijn op de kleine stappen die je hebt gezet!

positieve mindset

‘Als je jezelf blijft vertellen hoe zwaar het is om zwanger te zijn met type 1 diabetes, dan zal het ook nooit lichter worden.’ Ik wil graag samen met jou werken aan een positieve benadering van diabetes type 1 voor, na én tijdens je zwangerschap!

Doelgericht & pro-actief

Ik wil jou graag op een pro-actieve & enthousiaste manier helpen je doelen te bereiken. Waardoor je zelfvertrouwen stijgt. Want dat je het kan, dat weet ik zeker! You can do this! 

Verbinding

Samen weet je meer dan alleen. En ik vind het ook zoveel leuker om ervaringen te delen en met elkaar mee te leven. Dat is minstens zo belangrijk én precies datgene wat ik zelf heb gemist! 

Waar is Suikermama Bea gek op?

Passie voor reizen

Van kamperen in Namibië en Botswana, tot trekkingen door de Himalaya en een weekendje Las Vegas voor de Backstreet boys? Bea doet het allemaal! Wist je ook dat ze al acht keer in China is geweest? 

Verslingerd aan bordspelletjes

Al van jongs af aan is Bea gék op bordspellen. Van Ticket to Ride tot Monopoly en van Machiavelli naar 30 seconds en Dixit. Een spelletjesavond eindigt vaak in de vroege uurtjes…

Boekenwurm

Lezen! Op vakantie, tijdens een verloren moment, in de wachtkamer in het ziekenhuis…Bea leest! Van biografieën over politici tot de belevenissen van Hendrik Groen en waargebeurde verhalen uit verre landen!  

diabetes zwangerschap

‘Let me take a selfie’

Op haar tiende kreeg Bea al haar eerste camera! En sindsdien maakt ze veel en vaak foto’s. Ze helpen zó om dierbare herinneringen levend te houden. Is het niet voor nu, dan zeker voor later!

Streepjes

Bea is gek op de maritieme look. Eigenlijk ook al heel haar leven. Streepjes, sjaaltjes, ankertjes en blauwe kleuren…je herkent haar zo! Overigens houdt ze niet van shoppen…dat doet ze het liefst online 😉

Sporten

Zonder sporten kan ze niet meer. Zin maken moet ze af en toe nog wel maar de twee keer per week tikt ze zeker wel aan. Hardlopen en bootcampen is helemaal haar ding. Als ze zin heeft…


Join de Suikermama Community! 

Omdat ik iedere vrouw zo’n fijne zwangerschap gun én een zwangerschap met medische indicatie ook gewoon leuk en gezellig MOET zijn, ben ik samen met Kirsti de Suikermama’s gestart. De gezelligste online community voor vrouwen met een zwangerschapswens of vrouwen die zwanger zijn. Enige voorwaarde? Het hebben van type 1 diabetes is een MUST!