verbinding

Samen kom je verder! Bij Suikermama’s vind je herkenning in andere mama’s met type 1 diabetes en leren we van elkaar.

Positief #teamlemonade

Zwanger willen worden en zwanger zijn is gewoon ontzettend leuk en bijzonder. Ook mét type 1 diabetes!

mindset – NO PITY PARTY HERE

Wij geloven dat je de beleving van je zwangerschap in eigen hand hebt. Het staat of valt met jouw instelling.

Onze missie deel 1

Type 1 Diabetes en zwangerschap: lichter & luchtiger!

De drie dingen die wij, Kirsti & Bea, tijdens onze zwangerschappen zo ontzettend gemist hebben, vonden we in onze kraamtijd online bij elkaar: erkenning, herkenning én verbinding. Dat gunnen wij iedere zwangere vrouw met t1d. Daarom hebben wij de Suikermama’s opgericht. Hét online platform waar wij deze drie elementen willen laten terugkomen.

Tijdens onze zwangerschappen kwamen we er achter dat zwanger zijn met een medische indicatie, juist té medisch wordt benaderd. De nadruk lag vooral op alle risico’s en mogelijke afwijkingen bij onze, nog ongeboren, kinderen. Soms leek de kans of wij een gezond kind zouden baren, ronduit nihil.

Voor ons gevoel dan. En dat gevoel vinden wij juist zo belangrijk. Want er worden hartstikke veel gezonde suikerbaby’s geboren. Daarbij vonden wij het zwanger zijn ook heel leuk en bijzonder. Omdat we dit zelf zo gemist hebben, besloten we de handen ineen te slaan en gezamenlijk ten strijde te trekken om die positiviteit te vergroten.


groen licht zwangerschap diabetes

Onze missie deel 2

Verbinding door T1D & zwangerschap

Wij hebben elkaar online leren kennen via ‘The Gram’ ! Bea deelde op haar eigen blog een bericht over over haar zwangerschap en de negatieve lading die dat kreeg vanuit het ziekenhuis. Terwijl zij zich zó goed voelde. Deze blog deelde ze op Instagram en bereikte toen een collega Suikermama uit Alphen aan den Rijn. Kirsti dus! Kirsti herkende hier veel in en stuurde Bea vervolgens een berichtje!

Zo ontstond er een leuk gesprek én ook onze gemeenschappelijke missie: de belevingswereld rondom diabetes en zwanger worden, zwanger zijn en juist ook ná de geboorte een stuk leuker te maken. Want… laten we eerlijk zijn: het mag ook wel eens een keer níet gaan over die verdomde bloedsuikers!  Zwanger willen worden en zwanger zijn is namelijk ook gewoon ontzettend leuk en bijzonder. Ook mét type 1 diabetes! En daarom willen wij door, ons platform, de herkenning, de erkenning en het gevoel van verbinding tijdens deze bijzondere tijd ook bieden aan andere vrouwen met T1D!